Fatima Moreiro de Melo 200x150 2000-2008: Fatima Moreira de Melo Jarenlang het gezicht van Nederlands dameshockey 2008

Fatima Moreira de Melo

Fatima Moreiro de Melo3 200x300
Naam: Moreira de Melo, Fátima
Geboren: 4 juli 1978 te Rotterdam

2008, Zomerspelen XXIX te Beijing, China
Sport: hockey
Onderdeel: damesteam
Prestatie: goud na 2-0 winst op China

2004, Zomerspelen XXVIII te Athene, Griekenland
Sport: hockey
Onderdeel: damesteam
Prestatie: zilver, finale met 1-2 verloren van Duitsland 

2000, Zomerspelen XXVII te Sydney, Australië
Sport: hockey
Onderdeel: damesteam
Prestatie: brons na 2-0 winst op Spanje 

Na de gouden medaille op de Olympische Spelen van Beijing nam een handvol hockeysters afscheid van het Nederlands team. Fatima Moreira de Melo had wat bedenktijd nodig. De 30-jarige speelster wilde in de tweede competitiehelft weer gaan spelen bij haar club Rotterdam, maar dat kwam er niet meer van. In maart 2009 kondigde ook zij haar definitieve afscheid aan van de hockeysport.

Fatima Moreira de Melo, vernoemd naar het bedevaartsoord in Portugal, was jarenlang het gezicht van het Nederlandse vrouwenhockey. Niet alleen binnen de lijnen was de Rotterdamse een opvallende verschijning, ook daarbuiten kwam ze vaak in het nieuws. Zo fungeerde ze in diverse reclamecommercials, nam ze een cd op, poseerde ze voor het tijdschrift FHM en kreeg ze een relatie met een andere Rotterdamse topsporter: tennisser Raemon Sluiter. 

Maar bovenal kan ze terugkijken op een indrukwekkende sportieve carrière. De middenvelder speelde behalve voor Rotterdam ook voor Tempo '34 en HGC. Met de laatste ploeg werd ze tweemaal landskampioen. Ze debuteerde in oktober 1997 bij Oranje en maakte drie Olympische Spelen mee. In 2000 won ze in Sydney brons, vier jaar later zilver in Athene en in 2008 goud in Beijing. In 2006 veroverde ze met Nederland de wereldtitel. Moreira de Melo speelde 257 interlands.

Na haar sportcarrière speelde ze een gastrol in de soapserie Onderweg Naar Morgen en ontwierp ze een kleding- en sieradenlijn. Tegenwoordig is ze professioneel pokerspeler.

Bronnen:

Reageer op dit bericht

Naam
E-mail
Reactie
Deel dit via:

#Sporthistorie