di 11 mrt 2014 Medaillekansen Jochemsen op supercombinatie snel verkeken

Jochemsen_300Anna JochemsenFoto: Mathilde Dusol

SOCHI – Voor alpineskiester Anna Jochemsen zat de supercombinatie er al na vijf poortjes op. Een ski die los klikte, maakte een einde aan de medailleaspiraties van de Nederlandse op dit onderdeel.

Door regen en mist werd de wedstrijd uren uitgesteld. “Wachten is voor iedereen vervelend, in de regen staan ook”, zei Jochemsen na afloop. “Het lukt me altijd goed om kort voor de race op die race te focussen en dat was nu ook het geval. Dat we nu eerste de slalom skiën en niet de Super G, maakt niet uit. Ik heb het nooit eerder meegemaakt, maar zodra je dat hoort, ga je je daarop voorbereiden.”

Al snel na de start, tussen het vijfde en zesde poortje, ging het mis voor Jochemsen. “Mijn ski klikte uit, ik weet niet waarom. Ik ben vooral ook nog heel erg verbaasd. Natuurlijk is de piste heel onregelmatig, maar hij had niet uit hoeven klikken. Ik moet echt de beelden terugzien om te weten wat er precies gebeurd is.”

Doordat ze de finish niet heeft gehaald, zal Jochemsen ook niet starten op het tweede onderdeel van de supercombinatie, de Super G.

Bekijk hier de video met de reactie van Anna Jochemsen:
 

Deel dit via: