wo 12 mrt 2014 Jochemsen loopt medaille op slalom in tweede run mis

Jochemsen_300poort
SOCHI – Anna Jochemsen is er tijdens de Paralympische Spelen in Sochi niet in geslaagd haar prima uitgangspositie op de slalom te verzilveren. De Bennekomse bezette na de eerste ronde de tweede plek, maar ging in de tweede run onderuit. Ze kon haar race nog wel vervolgen, maar moest genoegen nemen met de zevende plaats.

Het goud ging naar de Duitse Andrea Rothfuss die de Russin Inga Medvedeva en de Slowaakse Petra Smarzova ruim zes seconden voorbleef.

Jochemsen had in de eerste run een prima tijd geklokt van 1.01.82, die haar een tweede plaats opleverde. In de tweede run daalde ze als voorlaatste de mistige piste van Rosa Khutor af. Halverwege lag ze nog op een zilveren positie, toen ze op een hobbel in de piste de controle verloor en onderuit schoof. Ze krabbelde overeind, maakte haar race af maar verloor ruim tien seconden door haar val. Haar 1.13.09 was de negende tijd in de tweede run, goed voor de zevende plaats overall.

“Je moet de tweede run net zo hard skiën als de eerste. Als je op ‘safe’ gaat, word je zesde. Ik moest risico nemen”, zei Jochemsen na de finish. “En dat risico is voor mij verkeerd uitgepakt. Ik verloor mijn evenwicht en ging onderuit.”

Komende zondag komt Jochemsen nog in actie op de reuzenslalom. Ze blikt vooruit: “Wat ik vooral mee moet nemen uit deze slalom, is het positieve gevoel van de eerste run. Toen heb ik laten zien wat ik waard ben; beter dan tot nu toe lukte.”

Uitslag:
1. Andrea Rothfuss (Dui) 1.59.85
2. Inga Medvedeva (Rus) 2.06.70
3. Petra Smarzova (Slw) 2.06.91
7. ANNA JOCHEMSEN 2.14.91
 
Bekijk hier de video met de reactie van Anna Jochemsen:
Deel dit via: