vr 14 mrt 2014 Snowboarders Vos en Koek net buiten toptien

Vos_300Chris VosFoto: Mathilde Dusol
SOCHI –Chris Vos en Merijn Koek zijn tijdens de Paralympische Spelen op het onderdeel snowboardcross in de middenmoot geëindigd. Vos eindigde na drie runs als dertiende, Koek legde beslag op de veertiende plaats. De Verenigde Staten grepen in een ‘clean sweep’ het goud, zilver en brons.

De snowboarders daalden drie keer de piste van Rosa Khutor af, waarbij de twee beste runs opgeteld de eindtijd opleverden. De 16-jarige Vos was in zijn eerste twee runs solide met 1.00.03 en 1.00.69, maar kon in de slotrun die tijden niet verbeteren. De 23-jarige Koek ging hard onderuit in zijn eerste poging, maar bleef in de tweede en derde run en benaderde de tijden van zijn landgenoot: 1.00.78 en 1.00.63.

De Nederlanders bleven ruim zeventien seconden verwijderd van het podium, waarop een Amerikaans feestje gevierd werd. Evan Strong greep het goud, Michael Shea het zilver en Keith Gabel het brons.

Vos (16) is één van de jongste deelnemers aan deze Winterspelen. Hij keek tevreden terug op zijn drie runs. “Ik heb heel lekker gereden”, erkende de jonge Noord-Hollander. “Je moet je op dit parcours wat inhouden. Als je vol gas gaat, is de kans klein dat je blijft staan. Nadat ik twee goede runs had gereden, heb ik vooral genoten van de laatste afdaling.”

Ook Koek kijkt tevreden terug op zijn Paralympisch debuut. “Toen ik in de tweede run naar beneden kwam, zat die val uit de eerste nog wel in mijn hoofd”, zegt Koek. “Mijn doelstelling was top-10, maar het veld is heel sterk. Ik heb mijn uiterste best gedaan, dit is wat ik nu kan.”
Deel dit via: