zo 16 mrt 2014 Jochemsen achtste op reuzenslalom

SOCHI - Alpineskiester Anna Jochemsen is tijdens de Paralympische Winterspelen in Sochi als achtste geëindigd op de reuzenslalom.
Jochemsen_300x198Anna JochemsenFoto: Jurjen Engelsman
De Bennekomse klom door een snellere tweede run, waarin de zevende tijd liet noteren, van de twaalfde naar de achtste positie.

Marie Bochet eiste het goud voor zich op. De Française was ruim vijftien seconden sneller dan Jochemsen. Het zilver was voor de Duitse Andrea Rothfuss, het brons voor Solene Jambacque (Frankrijk).

“Ik ben tevreden, maar meer ook niet”, zei de alpineskiester. “Mijn eerste run was niet goed, maar een plaats bij de beste acht is wel waar ik thuishoor.” Jochemsen was eerder goed voor een zesde plaats op de Super G en een zevende plaats op de slalom. “Ik heb mijn doelstelling niet gehaald, want dat was een medaille. Ik heb er op de slalom heel dichtbij gezeten, maar het is niet gelukt.”

Volgens Jochemsen kwam deze Winterspelen net te vroeg. “Eigenlijk had ik nog een jaar nodig gehad om me verder te ontwikkelen”, verklaarde ze. “Ik ben deze winter veel gegroeid, maar geef me nog een jaar, of vier jaar, en ik kan echt met de besten mee.”

Vandaag is de laatste wedstrijddag van de Paralympische Winterspelen Sochi 2014. Vanavond is de sluitingsceremonie in het Fisht Stadion in Adler.
Deel dit via: