Talenten JCF 150x100

Sochi 2014: skitalenten op stage in Sochi

Naast de zeven Nederlandse Paralympische sporters die in actie kwamen tijdens de Paralympische Winterspelen 2014, waren er in Sochi ook acht toptalenten aanwezig.  Zij deden daar ervaring op om - als zij zich in de toekomst weten te kwalificeren - goed aan de start te staan op de Paralympische Spelen 2018 in Pyeongchang.

De toptalenten, die voorafgaand aan de Spelen individuele begeleiding hadden gekregen op het gebied van voeding, mentaal en topsport lifestyle, kregen in Sochi de kans om de ski- en snowboardwedstrijden van dichtbij te bekijken en te analyseren en om het Paralympisch dorp te bezoeken. Daarnaast was er gedurende de hele week veel aandacht voor het onderdeel 'jezelf presenteren', om de sporters zo goed mogelijk hun eigen weg naar Pyeongchang 2018 voort te kunnen laten zetten.

Bekijk hieronder een impressie van de Toptalentstage in Sochi:
De Paralympische Toptalentstage is een initiatief van NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging en werd mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation en provinciale en gemeentelijke sportpartners. In de aanloop naar en tijdens de Paralympische Spelen London 2012 was er voor het eerst een Paralympische Toptalentstage.Deel dit via: