Extra gratis bijscholingen

Goalball_Mathilde Dusol 300x200
Na geslaagde pilotdagen van vier bijscholingen in omgang met sporters met een visuele, verstandelijke en auditieve handicap, en gedragsproblematiek, is gezocht naar mogelijkheden om extra modules aan te bieden. Net als de module over omgang met sporters met autisme, valt ook de module over gedragsproblematiek vanaf 1 mei onder Veilig Sportklimaat en is hierdoor nog dit jaar voor trainers van verenigingen gratis te volgen.

Van de module over omgang met mensen met een visuele en auditieve handicap kunnen elk nog twee gratis bijscholingen aangeboden worden via de Academie voor Sportkader. Deze bijscholingen zijn bedoeld om trainers en coaches extra tips en trucs te geven in het begeleiden van sporters. Voor actuele data van bijscholingen, klik hier

Op 15 maart in Rotterdam en op 29 maart in Arnhem zijn de drie nieuwe bijscholingen van de Academie voor Sportkader gelanceerd (omgang met mensen met een verstandelijke handicap bestond al langer). In samenwerking met Special Heroes heeft NOC*NSF nieuwe bijscholingen voor trainer-coaches in de gehandicaptensport ontwikkeld. Naast de bijscholing voor sporters met een verstandelijke handicap, kunnen trainer-coaches zich nu ook laten bijscholen wanneer ze meer willen weten over sporters met een visuele beperking, een auditieve/communicatieve beperking en gedragsproblemen.

De interesse voor de nieuwe bijscholingen was groot. Vooral de bijscholing 'sporters met gedragsproblemen' zat ruimschoots voor de inschrijfdeadline vol gepland. Gemiddeld zaten er in een workshop twintig deelnemers. Dit betekent dat er in totaal over de twee pilotdagen verdeeld ongeveer 160 trainer-coaches en begeleiders een workshop hebben gevolgd. De workshops werden met enthousiasme ontvangen door de deelnemers. Vol met nieuwe ideeën, handvatten en opdrachten keerden zij huiswaarts. Ook de docenten gingen met een goed gevoel naar huis. De workshops zullen de komende weken worden geëvalueerd en vervolgens verfijnd om in de toekomst nog meer bijscholingen te kunnen geven.
Deel dit via: