7 sep 2012 Ammerlaan kondigt afscheid aan

Ammerlaan_7941
Voor Robin Ammerlaan zijn de Paralympische Spelen in Londen zijn laatste toernooi als professioneel rolstoeltennisser. De 44-jarige Ammerlaan kondigde dit vandaag aan.

Ammerlaan speelt al sinds 1998 rolstoeltennis. In de jaren die daarop volgden, was de geboren Hagenaar bijzonder succesvol in het rolstoeltenniscircuit. Hij won drie Grand Slamtitels in het enkelspel en acht Grand Slamtitels in de dubbel. Maar liefst zes keer schreef hij de Masters, het officieus wereldkampioenschap, op zijn naam. Bovendien was hij zowel in de single als dubbel de nummer 1 van de wereld.

Ook op meerdere Paralympische Spelen behaalde Ammerlaan mooie successen. In 2000 (Sydney) won hij samen met Rick Molier de gouden medaille in het dubbelspel. Vier jaar later in Athene won hij wederom goud, ditmaal in het enkelspel. In Beijing voegde Ammerlaan een zilveren medaille in het enkelspel toe aan zijn imposante prijzenkast.

Ammerlaan over zijn afscheid: “Het tennis heeft mij veel mooie momenten gebracht. Ik ben erg trots op alle titels die ik heb gewonnen en de successen die ik heb mogen vieren. Als ik een hoogtepunt moet kiezen dan is dat mijn gouden medaille in Athene. Dat was namelijk echt een droom die werkelijkheid werd. Hoewel mijn afscheid van het tennis niet makkelijk is kijk ik uit naar nieuwe uitdagingen.”

Lees ook: Profiel Robin Ammerlaan op www.noc100.nl

Foto: Robin Ammerlaan tijdens een training in Londen (Fotografie: Mathilde Dusol)Deel dit via: