28 aug 2012 Atletiekselectie is klaar voor de start

DesireeVranken300
LONDEN - Desiree Vranken en Amy Siemons bijten voor de Nederlandse atleten het spits af. Komende donderdag staan zij aan de start op de 100 meter (klasse T34). Hoe staat het team er kort voor Londen 2012 voor?

“Sinds 2008 is ons team gegroeid van drie naar veertien”, zegt coach Arno Mul. “We zijn professioneler bezig en hopen het uiteraard beter te doen dan in Beijing (1 goud, 2 zilver, red.). Het team is groter, het niveau is hoger. Het doel is vier medailles en acht finaleplaatsen.”

De atletiekselectie heeft een flink aantal medaillekandidaten in zich. En met Desiree Vranken (15) bovendien de jongste atleet op deze Spelen. “In het begin moest ik erg wennen aan de aandacht die ik daardoor kreeg”, zegt ze. “Of ik voor een verrassing kan zorgen? Als ik optimaal kan presteren, is alles mogelijk!”

De spanning is er; van de atleten mogen de Spelen wel beginnen. “Al direct na Beijing werd er door de atleten gesproken over Londen”, kan bondscoach Guido Bonsen zich herinneren. “De Paralympische Spelen komen ‘thuis’, zo voelt het. En omdat het zo dicht bij Nederland is, verwacht ik veel oranje op de tribunes.”

>> Lees hier een uitgebreid interview met Desiree Vranken
Deel dit via: