4 sep 2012 Basketbalsters bereiken halve finale

Beijer_3693
LONDEN - Met een overwinning op China hebben de Nederlandse basketbaldames een plaats bij de laatste vier bereikt. Oranje klopte de Chinezen met 59-37. Mariska Beijer was topscorer aan Nederlandse zijde met 29 punten.

De ruime score doet anders vermoeden, maar in de eerste helft had Oranje de handen vol aan China. In het eerste kwart waren er weinig problemen, maar daarna kwamen de Chinese vrouwen sterk terug. Pas in de zoemer van het tweede kwart heroverde Oranje de leiding (21-19).

Die werd vervolgens niet meer afgestaan en met name in het vierde kwart werd het verschil definitief gemaakt. “Fantastisch, op mijn eerste Spelen sta ik in de halve finale”, zei Mariska Beijer. “Dat ik zoveel punten scoor, is mooi. Uiteindelijk is de hele ploeg belangrijk, zonder hen kan ik ook niet zoveel scoren.”

De halve finales bij de vrouwen staan voor aanstaande donderdag op het programma. Nederland speelt dan tegen Duitsland, dat vandaag met 55-44 van Groot-Brittannië won. De andere halve finale gaat tussen Australië en de Verenigde Staten.

Mariska Beijer in de verdediging (Foto: Mathilde Dusol)
Deel dit via: