5 sep 2012 Bastiaan Gruppen vijfde in tijdrit

Bastiaan Gruppen_300x200
LONDEN - Wielrenner Bastiaan Gruppen is woensdagmiddag bij de Paralympische Spelen vijfde geworden in de tijdrit, klasse C5. De Nederlander legde de 24 kilometer op het voormalige Formule 1-circuit van Brands Hatch af in 33 minuten en 25,75 seconden. Hij was daarmee dertien seconden langzamer dan de Australiër Michael Gallagher, die beslag legde op het brons.

Het goud ging naar de Oekraïener Yegor Dementyev, die de drie rondes van acht kilometer reed in 32:12,98.

Het circuit van Brands Hatch vergde veel van de renner uit Meppel. "Een lastige tijdrit, heel technisch. Het gaat overal op en af, je moet telkens alles geven en kunt nergens echt herstellen. Het is drieëndertig minuten lang afzien." 

Gruppen hield een dubbel gevoel over aan zijn race. "Ik heb er alles uitgehaald en hoopte daarmee een medaille te halen. Maar een vijfde plek, meer zat er niet in vandaag, ik kan mezelf niets verwijten." 

Morgen wacht voor Gruppen nog de wegwedstrijd, op hetzelfde parcours. "Daar zal ik ergens moeten zien te demarreren, want in de sprint wordt het lastig voor mij."

In de categorie tandem B zijn Rinne Oost en Patrick Bos in de tijdrit als twaalfde geëindigd. Het duo reed een tijd van 32:33,72. Eerder won het koppel een bronzen medaille op de kilometer tijdrit op de baan.

Foto: Bastiaan Gruppen (fotograaf: Mathilde Dusol)

Deel dit via: