4 sep 2012 Beide damesdubbels naar halve finale

Vergeer service 300x200
LONDEN – Beide Nederlandse rolstoeltennisduo’s zijn doorgedrongen tot de halve finales in het dubbelspel op de Paralympische Spelen. Esther Vergeer en Marjolein Buis wonnen eenvoudig van het Columbiaanse koppel Martinez/Bernal met 6-0 en 6-1. Ook Aniek van Koot en Jiske Griffioen wonnen. Zij versloegen Koreaanse koppel Hwang/Park met 6-0 en 6-2.

In de halve finales nemen Vergeer en Buis het op tegen het Thaise koppel Khanthasit/Techamaneewat. Van Koot en Griffioen spelen tegen de Britse Shuker en Whiley.

Vink en Scheffers naar kwartfinale

Rolstoeltennissers Ronald Vink en Maikel Scheffers zijn doorgedrongen tot de kwartfinales in het enkelspel op de Paralympische Spelen. De als derde geplaatste Scheffers mepte de Fransman Cattaneo met 6-0 en 6-2 de baan af. Daar had hij slechts 43 minuten voor nodig. Ronald Vink, als vierde geplaats, deed er iets langer over. Hij had ruim een uur nodig om de Australische Kellerman met 6-2 en 6-3 te verslaan.

Tom Egberink en Robin Ammerlaan, die in Beijing nog zilver won, redden het niet. Tom Egberink verloor van de nummer één van de wereld, Stephane Houdet, met twee keer 6-2. Robin Ammerlaan won nog wel de eerste set met 4-6, maar daarna was het afgelopen. De Fransman Jeremiasz was in de tweede set oppermachtig en won de laatste twee sets met 6-0 en 6-3.

Alle vier de heren komen morgen uit in de kwartfinales van het dubbelspel. Vink en Scheffers spelen morgen ook hun kwartfinale in het enkelspel.

Foto: Mathilde Dusol
Deel dit via: