7 sep 2012 Brons voor basketbalvrouwen

Basketbal_5054
LONDEN - De Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen hebben vrijdagavond de strijd om brons gewonnen. Tegen het team van de Verenigde Staten werd het 47-71 in het voordeel van Nederland. Inge Huitzing (26 punten) en Mariska Beijer (27 punten) waren de topscoorsters aan Nederlandse zijde.

Nederland speelde een uitstekende partij. "Fantastisch", beaamde bondscoach Gertjan van der Linden. "Onze beste wedstrijd hier en die spelen we dan in een medaillepartij." Huitzing sloot zich bij haar coach aan: "Dit was echt super, het hele team speelde goed moet ik zeggen."

Na het eerste kwart was de score nog in evenwicht (16-16), maar daarna trok Nederland van leer. "De ballen vielen", luidde de verklaring van Van der Linden. "En dan krijg je zelfvertrouwen en dan vallen er nog meer ballen." Huitzing: "We hielden hun beste speelsters ook goed van de basket. En ze waren al op elkaar aan mopperen, het is altijd goed als een tegenstander dat doet."

In het derde kwart groeide de voorsprong gestaag naar twintig punten en Oranje kwam geen moment meer in de problemen. Zo werd de teleurstelling van het missen van de finale ingeruild voor vreugde om het brons. "Tuurlijk hebben we gebaald, maar we hadden hartstikke goed gespeeld. Maar je hebt niet voor niets de kwartfinale gewonnen, niet voor niets tien maanden keihard getraind om een medaille te halen, dan moet je de laatste kans ook pakken ook", vond de bondscoach.

Foto: De rolstoelbasketbalsters vieren brons (Fotografie: Mathilde Dusol)

Deel dit via: