1 sep 2012 Brons voor Maurice Deelen op 100 school

Deelen_met medaille 200x300
LONDEN - Maurice Deelen heeft zaterdagavond bij de Paralympische Spelen in Londen de bronzen medaile gewonnen op de 100 meter schoolslag (SB8). De Nederlander finishte in een tijd van 1:11,09. Het goud ging naar de Oekraïener Andriy Kalyna (1:07,45), het brons naar de Australiër Matthew Cowdrey (1:09,88).

"De eerste vijftig meter gingen fantastisch, helaas moest ik dat in de tweede helft van de race bekopen. Maar een medaille is een medaille en het is niet eens mijn hoofdnummer", zei Deelen. "Dit is het eerste toetje, ik ben er zeer blij mee, ik heb heerlijk en goed gezwommen." 

Mirjam de Koning
Mirjam de Koning viel op de 400 meter vrije slag (klasse S6) net buiten de medailes: ze werd vierde. De Aalsmeerse tikte aan na 5:38,06, bijna negentien seconden achter de winnares, de Britse Eleanor Simmonds, die met 5:19,17 het wereldrecord met bijna zeven seconden scherper stelde.

De Koning won vier jaar geleden in Beijing zilver op dit onderdeel. Donderdag won ze brons op de 100 meter rugslag. "Ik kon niet harder, ben echt helemaal leeg. Ik heb echt alles gegeven", legde De Koning zich bij de vierde plaats neer.

Van der Zanden
Mike van der Zanden stelde teleur op de 100 meter vlinderslag. De Brabander noteerde een tijd van 59,39 seconden, waarmee hij op de zesde plaats eindigde. "Ik werk hier vier jaar naar toe, heb als een topsporter geleefd en dan lukt het niet op een dag als deze", baalde de 25-jarige zwemmer uit Amersfoort. Hij bereikte als vijfde de finale, was daarin meer dan een halve seconde sneller dan in de ochtend, maar zag de anderen nog harder gaan. "Ze zeggen wel dat in een Olympische finale van alles kan gebeuren en dat hebben we hier gezien, er werden echt belachelijk snelle tijden gezwommen." 
Deel dit via: