3 sep 2012 CP-voetballers uitgeschakeld voor medailles

Straatman_1171_CPvoetbal tegen Iran
LONDEN - De Nederlandse CP-voetballers hebben hun tweede wedstrijd in de groepsfase verloren. Het sterke Rusland liep na rust ver weg bij de ploeg van bondscoach Marcel Geestman: 8-0. Nederland is door de nederlaag uitgeschakeld voor de medailles, de vijfde plaats is nu het hoogst haalbare.

Nederland wist voorafgaand aan het toernooi al dat het een lastig karwei zou worden de halve finales te halen. "Iran en Rusland zijn momenteel de twee beste landen van de wereld", zei speler Dennis Straatman over de pittige loting. 

Van Iran verloor Oranje met 4-1, de Russen boden de Nederlanders helemaal geen kans. Het lukte Nederland niet om onder de druk van Rusland uit te komen. Hoewel George van Altena tot diep in de eerste helft zijn doel schoon wist te houden, leek het een kwestie van tijd dat Rusland de score zou openen. Nadat eerst nog paal en lat een sta-in-de-weg waren, vuurde Larionov vijf minuten voor rust alsnog raak. Kort daarop deelde Ramonov een extra tik uit.

"Vervolgens zetten zij hun minste veldspeler in het doel en toen werd het helemaal moeilijk", verklaarde Straatman. Had Nederland al hoop om na de pauze het tij te keren, dan kwam het bedrogen uit. Binnen tien minuten moest Van Altena drie keer vissen en in de eindfase liep de teller zelfs nog op naar acht.

Nederland speelt nu nog een groepsduel met Argentinie en strijdt daarna om de plaatsen vijf tot en met acht. Straatman maakte er een erezaak van: "We moeten laten zien dat wij de nummer vijf van de wereld zijn." 

Deel dit via: