9 sep 2012 CP-voetballers vijfde na hattrick Visker

Visker_200x300
LONDEN – Dankzij een loepzuivere hattrick van spits Iljas Visker zijn de CP-voetballers de Spelen geëindigd als vijfde. In de Riverbank Arena klopte Oranje Argentinië met 3-0. Daarmee kwam een einde aan Londen 2012 voor de Nederlandse atleten.

Visker scoorde zijn drie doelpunten in de eerste 18 minuten van de wedstrijd. Daarmee kwam zijn totaal voor dit toernooi op zes, gelijk met de Oekraïener Anatolii Shevchyk. In de tweede helft nam Oranje wat gas terug, waardoor de score tegen de machteloze Argentijnen niet verder opliep.

Voor Stephan Lokhoff was het zijn 150e interland. “Het is mooi om dat op dit podium te doen, in deze ambiance”, zei hij na afloop. “Dankzij de overwinning zijn we nu vijfde geworden en dat is op dit toernooi waar we thuishoren. We hadden graag meegedaan om de medailles, maar dat zat er gewoon niet in.”


Londen 2012
De Olympische Spelen begonnen op vrijdag 27 juli voor Nederland met boogschutter Rick van de Ven. Ruim zes weken later komt er een einde aan Londen 2012 met de 3-0 overwinning van de CP-voetballers. In totaal veroverde TeamNL 20 Olympische en 39 Paralympische medailles.

Foto: Iljas Visker (fotograaf: Mathilde Dusol)
 
Deel dit via: