6 sep 2012 Damesdubbelfinale Nederlands onderonsje

Griffioen_275x375
LONDEN – De finale van het damesdubbelspel op de Paralympische Spelen London 2012 wordt een Nederlandse aangelegenheid. Marjolein Buis en Esther Vergeer nemen het zaterdag op Eton Manor op tegen Aniek van Koot en Jiske Griffioen.

Vergeer en Buis hadden donderdagmiddag in de halve finale geen kind aan het Thaise koppel Khantasit/Techamaneewat. De Nederlandse favorieten wonnen met 6-0 6-1. Griffioen en Van Koot hadden iets meer moeite om een finaleplaats veilig te stellen, maar wonnen desondanks in twee sets van het Britse duo Shuker/Whiley: 6-4 6-3.

Vier jaar geleden was de damesdubbelfinale ook al een Nederlands onderonsje. Sharon Walraven en Korie Homan wonnen toen van Esther Vergeer en Jiske Griffioen.

De finale begint zaterdag om 13:00 uur (Nederlandse tijd).

Bij de mannen ontbreken de Nederlanders in de eindstrijd. Robin Ammerlaan en en Ronald Vink verloren donderdag hun halve finale van het Franse duo Cattaneo/Peifer. Eerder werden ook Maikel Scheffers en Tom Egberink al uitgeschakeld. Ammerlaan en Vink gaan morgen om 13.00 uur op voor het brons. Tegenstanders zijn de Fransen Stephane Houdet en Michael Jeremiasz.

Foto: Jiske Griffioen (fotograaf: Jurjen Engelsman)
Deel dit via: