28 aug 2012 De koffer van Esther Vergeer

Vergeer_koffer
Rolstoeltennisster Esther Vergeer gunde EY on London, het digitale magazine van Ernst & Young, een exclusief kijkje in haar koffer. Wat neemt ze mee naar de Paralympische Spelen, en wat laat ze achter?

Mijn tennisracket natuurlijk.
Zonder dat item ben ik niks!

Anti-rol-weg-voor-mijn-tube-oefeningen-blokjes.
Ik doe regelmatig Tube-oefeningen op de tennisbaan. Daarbij zit ik in mijn tennisrolstoel, en die heeft geen remmen. Om mezelf wel vast te kunnen zetten als ik mijn oefeningen doe, heb ik hele "simpele" houten blokjes die ik voor mijn wielen plaats, zodat ik op die plek blijf staan. Dus mijn: anti-rol-weg-voor-mijn-tube-oefeningen-blokjes zijn wel uniek, en niet veel atleten hebben die in hun tas denk ik.

Mijn eigen fijne spullen.
Ik neem sowieso wel mijn eigen shampoo, conditioner, douchegel en tandpasta mee. Natuurlijk zijn daar ook wel verzorgingsproducten aanwezig, maar ik weet wat ik fijn vind dus dat neem ik mee. Mijn dagcrème is wel specifiek dus die gaat mee, ik gebruik geen andere. Ik heb hele ruwe handen, met veel kloven, dus ik kan niet zonder handcrème. Haarspeldjes, tape en zonnebrand gaan ook mee.

Klompjes blijven daar…
Al het extra ballast wat ik over heb. Dus wellicht wat promotiemateriaal zoals klompjes, vaantjes, etc. Maar daarnaast ook Aquarius-Pro zakjes (sportdrankjes), en Born zakjes (hersteldrankjes). Die wegen veel en die neem ik niet mee terug mocht er daar nog wat van over zijn.

Dekbed gaat mee terug!
Er ligt een heel leuk dekbed op het bed in het Paralympisch Dorp. Als de Spelen erop zitten, zou ik dat dekbed wel stiekem willen meenemen in mijn koffer. Dat wordt wel proppen denk ik!

Foto: Mathilde Dusol

Bron: EY on London, editie 3
Deel dit via: