3 sep 2012 Deelen en Schoenmaker door naar finale

Deelen_met medaille 200x300
LONDEN - Maurice Deelen en Michael Schoenmaker hebben op de Paralympische Spelen de finale gehaald van respectievelijk de 50 meter vrije slag (S8) en de 50 meter schoolslag (SB3). Deelen tikte in de eerste serie van de vrije slag aan in een tijd van 26.48. Slechts een fractie boven het wereldrecord. In de tweede serie werd dat record echter verpulverd door de Rus Tarasov. Hij zwom voor het eerst onder de 26 seconde en klokte 25.92.

De tijd van Deelen was genoeg voor een tweede plaats overall in de series. De finale wordt vanavond iets voor negen uur (Nederlandse tijd) gezwommen en is te volgen via de livestream van NOS. Maurice Deelen won eerder al Paralympisch brons op de 100 meter schoolslag.

Schoenmaker
Michael Schoenmaker ging als derde door naar de finale die vanavond om kwart over negen te zien is. Schoenmaker tikte in zijn serie aan in 51.39. De Japanner Suzuki kwam net iets beter uit en was een honderdste van een seconde sneller dan Schoenmaker. De snelste man op de 50 meter schoolslag kwam echter uit de tweede serie. De Spanjaard Miguel Luque was veruit de snelste met 50.42.

Deel dit via: