4 sep 2012 Drie Nederlandse rolstoeltennissters halve finalist

Vergeer_300x200
LONDEN - Drie Nederlandse rolstoeltennissters zijn doorgedrongen tot de halve finales. Aniek van Koot, Esther Vergeer en Jiske Griffioen wisten hun kwartfinale te winnen. Marjolein Buis, de vierde Nederlandse in de kwartfinale, verloor haar wedstrijd. Zij moest haar meerdere erkennen aan de Duitse Ellerbrock.

Aniek van Koot moest flink aan de bak tegen de Japanse Kamiji. De als tweede geplaatste Van Koot won haar voorgaande wedstrijden zonder een game te verliezen, maar de Japanse was vastbesloten dat niet te laten gebeuren. De eerste set mondde uit in een tiebreak, waar Van Koot aan het langste eind trok. Ook in de tweede set ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk kon de Nederlandse toch een break pakken. Ze won de tweede set met 7-5 en daarmee was de halve finale een feit.In die halve finale komt ze de Duitse Ellerbrock tegen. Ellerbrock had drie sets nodig om Marjolein Buis te verslaan. Buis verloor uiteindelijk met 6-3, 5-7 en 2-6.

Titelfavoriet Esther Vergeer moest in de kwartfinale alleen de eerste game afstaan. Vergeer was oppermachtig en de Thaise Khanthasit kon geen moment in de buurt komen van het niveau van de nummer één van de wereld. Vergeer won met 6-1, 6-0 en speelt in de halve finale tegen landgenote Jiske Griffioen.

Griffioen won haar kwartfinale zonder al te veel problemen van de Britse Shuker. Ze sloeg de thuisfavoriet met 6-4, 6-2 van de baan.

Alle vier de Nederlandse rolstoeltennissters komen vanavond nog een keer in actie, dan in het dubbelspel. Daar proberen de duo's Griffioen/Van Koot en Buis/Vergeer de halve finales te halen.

Foto: Esther Vergeer (fotograaf: Mathilde Dusol)
Deel dit via: