2 sep 2012 Frank Hosmar rijdt naar brons

Hosmar_200x300
LONDEN - Dressuurruiter Frank Hosmar heeft bij de Paralympics in Londen brons behaald bij de individuele test in de dressuur (grade IV). De ruiter scoorde met zijn paard Alphaville 73,097. Het goud ging naar de Belgische Michèle George (77,065). Zilver was er voor de Britse Sophie Wells (76,323).

Hosmar zat als enige van de favorieten in het deel voor de pauze en had het gevoel dat zijn score te laag zou zijn voor het podium: "Ik vermoedde vooraf dat ik een score van 75 nodig zou hebben. Het ging ook niet slecht, maar het had net was flitsender gekund. Dat moet ook vind ik, op de Spelen". 

Na de pauze bleek zijn prestatie toch nog goed voor de derde plaats. "Ja, en dan ben ik ook tevreden. Je kunt thuis wel roepen dat je een medaille gaat winnen, maar hier moet je het dan wel laten zien. Met brons is mijn missie geslaagd".

De ruiter uit Haarle is echter nog niet klaar in Londen. "Dinsdag de kür natuurlijk. Dan ga ik weer voor goud!" 

In grade III kon Sanne Voets het Nederlandse succes geen vervolg geven. Zij behaalde met Vedet een score van 68.767 procent, goed voor de vijfde plaats. Daarmee viel ook de medailledroom voor het team in duigen. Nederland eindigde achter de Britten, de Duitsers en de Ieren op de vierde plaats. Voets had zelf het idee dat ze beter had gereden. “Ik was uitermate blij toen ik de ring uitkwam en had een smile op mijn gezicht, maar ik zag aan de mensen langs de kant dat het er heel anders voorstond. Voor mijn gevoel reed ik een proef 74-75 procent, maar het was ruim 68 procent. Je komt hier om te presteren en jezelf te overtreffen. Ik kan het wel hebben, ik voel me goed. Ik word liever vijfde met de proef van mijn leven, dan dat ik brons win met een matige proef.”

Foto: Frank Hosmar na het rijden van zijn wedstrijd. (Foto Mathilde Dusol)
Deel dit via: