2 sep 2012 Gerben Last verovert bronzen medaille

Foto: Mathilde Dusol
LONDEN - Tafeltennisser Gerben Last heeft op de Paralympische Spelen in Londen de bronzen medaille veroverd in de klasse 9. De Kampenaar versloeg zondag in de kleine finale de Fransman Cedrik Cabestany met 3-1.

Gerben Last verloor zaterdag in de halve finale na een zenuwslopende partij met 12-10 in de vijfde set van de Oostenrijker Fraczyk. In een halve dag moest hij weer genoeg motivatie bij elkaar zoeken voor de strijd om het brons. Last: “Ik heb in een bijzondere achtbaan gezeten. Ik speelde gisteravond de beste wedstrijd van het seizoen en verloor toch op het nippertje. Ik ben er goed ziek van geweest. Het was moeilijk om me weer op te laden.”

“Via social media kreeg ik enorm veel postieve reacties na mijn verlies. Dat motiveerde mij enorm. Ik wist dat het niet aan mijn spelniveau lag en dat ik een goede kans had om brons te winnen. Brons is geen troostprijs, een medaille is een medaille, maar ik zal nog wel lang terugdenken aan de halve finale.”

Last begon de wedstrijd stroef en moest daarmee de eerste game met 8-11 aan zijn tegenstander Cabestany laten. De Nederlander herpakte zich in de tweede game en kwam op gelijke hoogte na winst in de twee game: 11-3. “Ik probeerde in de tweede game wat meer druk te zetten. Dat lukte. Het was niet een enorm goede wedstrijd, de wedstrijd van gisteren was beter. Maar ik weet ook niet of dat mogelijk is na zo’n domper.”

In de derde en vierde game gingen beide heren gelijk op. Aan het eind van iedere game wist Gerben Last het verschil te maken en met twee keer 11-9 werd de overwinning binnengehaald.

Het is de tweede Paralympische medaille voor de 26-jarige Last. In Athene 2004 won hij met Tonnie Heijnen goud in de landenwedstrijd.

Bekijk hier de reactie van Gerben Last voor de camera's van de NOS.

Foto: Gerben Last (fotograaf: Mathilde Dusol)


Deel dit via: