8 sep 2012 Goeken en Van Dijk pakken brons op de weg

Goeken_300x200
LONDEN - Wielrenster Kathrin Goeken en pilote Kim van Dijk hebben zaterdag bij de Paralympische Spelen in de individuele wegwedstrijd op de tandem de bronzen medaille gewonnen. Joleen Hakker en pilote Samantha van Steenis haalden de finish niet. Het tweetal stapte na 56 kilometer uit de koers. 

Op het circuit van Brands Hatch kwam de Canadese combinatie Weldon/Bessette na tachtig kilometer als eerste over de finish, op een halve minuut gevolgd door het Spaanse koppel Benitez Guzman/Noriega. Goeken en Van Dijk waren vier minuten later het snelst van een achtervolgende groep.

Het is de tweede medaille deze Paralympische Spelen voor Goeken en Van Dijk. Woensdag veroverden ze het goud op de tijdrit.

Tot halverwege de koers, die acht rondjes op het voormalige Formule 1-circuit omvatte, was het veld bijeen. Het tweede Canadese koppel liet een gaatje vallen, waardoor de Spaansen en de andere Canadezen weg konden rijden. "Dat kregen we, met Joleen en Samantha, niet meer dicht", baalde Van Dijk. "Want de opzet was dat we met zijn vieren zouden zorgen dat er niemand weg mocht rijden."

Zestien kilometer verder moesten Hakker en van Steenis door materiaalpech de koers verlaten, waarna Van Dijk en Goeken op zichzelf aangewezen waren. "De anderen lieten ons het werk doen, hoopten dat we zo kapot zouden gaan. Toen zei de bondscoach dat we ons op het brons moesten richten," zei Goeken. "Daarna hebben we zitten eten en in de sprint het juiste wiel gekozen. En zijn we superblij met brons", juichte Van Dijk.

In de wegwedstrijd bij de mannen (tandem B) kwamen de wielrenners Rinne Oost en piloot Patrick Bos op Brands Hatch op de achtste plaats uit.

Foto: Goeken en Van Dijk komen over de finish (fotograaf: Mathilde Dusol)
 
Deel dit via: