5 sep 2012 Goud voor Kathrin Goeken en Kim van Dijk

Goeken_275x375
LONDEN - Wielrenster Kathrin Goeken en pilote Kim van Dijk hebben op de tijdrit op de tandem goud gewonnen. Goeken en Van Dijk waren de snelste op het Paralympische circuit van Brands Hatch in 35:02.73. Met die tijd bleven ze de nummer twee, Gray en Thompson uit Australiƫ, nipt voor.

Rinne Oost en pilote Patrick Bos kwamen bij de mannen (tandem B) als twaalfde over de streep. Johan Reekers eindigde in de klasse H4 als zesde en Jetze Plat als achtste.

Goeken en Van Dijk lagen na twee van de drie rondes nog ruim achter de snelste tijd. "We zijn gewoon blijven doen wat we deden", zei pilote Van Dijk. "We hebben ons niet gek laten maken. Focussen op de belangrijke plekken, daar waar de anderen het kunnen laten liggen."

Het duo zette de achterstand om in een voorsprong en kon er niet over uit. "Geen woorden voor", zei Goeken. " Ongelooflijk", schreeuwde Van Dijk naar de fans. Ze hadden zichzelf wel medaillekansen toebedeeld, maar met de hoogste trede was nauwelijks rekening gehouden. "Maar we hebben het er wel naar gemaakt. We wisten een jaar geleden welk parcours we moesten rijden en hebben daarnaar gehandeld. We zijn lichter, sterker en ja, dat is gewoon genoeg", zei Van Dijk

(Foto: Mathilde Dusol)


Deel dit via: