6 sep 2012 Heijnen en Last kansloos tegen China

Gerben Last_trainen 300x200
LONDEN – De Nederlandse tafeltennissers zijn op de Paralympische Spelen uitgeschakeld in de landenwedstrijd. Gerben Last en Tonnie Heijnen waren donderdag in de kwartfinale niet opgewassen tegen China, dat het Nederlandse koppel in de ExCeL Arena met 3-0 klopte.

Grootmacht China gaf geen enkele game prijs. Bondscoach Lumen Dekker: “Er was geen kruid tegen gewassen. Gerben had in twee games kansen op gamewinst, maar verder moeten we realistisch zijn; we kwamen er niet aan te pas.”

Bronzen medaillewinnaar Gerben Last, uitkomend in klasse 9, verloor de openingspartij van Ma Lin, de Paralympisch kampioen in klasse 9. Vervolgens verloor eerst Tonnie Heijnen en later ook Gerben Last van Ge Yang, de winnaar van het zilver in de klasse 10.

Heijnen en Last wonnen in Athene 2004 goud in het landentoernooi in de klasse 9. Bondscoach Lumen Dekker: “Op deze Spelen zijn de klassen gecombineerd. Dat maakt het voor Tonnie en Gerben erg lastig. Als de klassen niet samengevoegd waren, dan hadden de jongens een hele goede kans op een medaille gehad.”

Ook goudenmedaillewinnares Kelly van Zon en haar teamgenoot Wendy Schrijver, beiden uitkomend in klasse 7, waren niet blij met de beslissing om de klassen 6 tot en met 10 samen te voegen. Beide speelsters wonnen woensdagavond weliswaar van een speelster uit een hogere klasse, maar waren niet opgewassen tegen Bruna Alexandre, uitkomend in klasse 10. De dames verloren in de eerste ronde met 2-3 van Brazilië.

Foto: Gerben Last (fotograaf: Jurjen Engelsman)
Deel dit via: