2 sep 2012 Iris Pruysen knap vierde in verspringfinale

Iris Pruysen 200x300
LONDEN – Met een dik persoonlijk record is Iris Pruysen vierde geworden in de finale verspringen in de klasse F42/44. De 24-jarige atlete kwam tot een afstand van 4.87 meter. Suzan Verduijn en Marije Smits konden na afloop van de finale minder tevreden zijn.

Hoewel de vierde plaats vaak een ‘ondankbare’ plek genoemd wordt, kwam Pruysen met een grote glimlach van de baan. “Dit is het beste wat ik ooit gepresteerd heb. Ik spring een dik persoonlijk record; ik voelde me gelijk goed. Ik ben echt heel blij, dit kan niet meer stuk.”

Verduijn, eerder dit jaar jaar nog Europees kampioen, kwam met 4.53 meter niet verder dan een tiende plaats. “Ik had graag meer laten zien”, zei ze na afloop. “Waar het mis ging? Ik heb even geen idee. Ik heb hier vier jaar voor gewerkt, ben trots dat ik dit bereikt heb, maar waarom het niet lukte, geen idee.”

Ook Marije Smits (elfde plaats met 3.59 meter) had meer verwacht van haar finale. “Dit is zo’n mooi stadion, de mensen verdienen meer. Ik verdien meer”, zei ze, vechtend tegen haar tranen. “Ik heb mijn eigen niveau niet gehaald, het ging gewoon niet goed.”


Foto: Iris Pruysen (Getty Images)

Deel dit via: