6 sep 2012 Marlou van Rhijn in recordtijd naar goud

Marlou van Rhijn_goud 300x200
LONDEN - Marlou van Rhijn heeft donderdag op de Paralympische Spelen in Londen op grootse wijze een gouden medaille veroverd. De Purmerendse atlete won in het Olympic Stadium de 200 meter (T44) in een nieuw wereldrecord van 26,18 seconden. Daarmee was ze nog aanzienlijk sneller dan haar oude toptijd van woensdag in de series (26,97). Suzan Verduijn eindigde als vijfde: 28,74.

De finale in het met 80.000 toeschouwers gevulde stadion was van zeer hoog niveau. Maar liefst zes van de zeven vrouwen die aan de start verschenen liepen een persoonlijk record.

Zondag won Van Rhijn op de 100 meter nog het zilver, achter Marie-Amelie le Fur. Vandaag waren de rollen omgedraaid en werd de Fran├žaise tweede.

"Dit had ik mijn stoutste dromen niet verwacht, dit is fantastisch", lachte Van Rhijn uitbundig. "Deze glimlach gaat er heel lang niet meer af denk ik". De Purmerendse bekende dat er na de 100 meter een last van haar af was gevallen. "Nu kon ik de 200 meter lopen, waar ik voor was gekomen en waar ik goed in ben. Ik heb zo genoten van mijn races en dan kun je dus dit soort dingen doen."

In de race lette Van Rhijn niet op haar concurrentes, maar voelde ze ze wel in haar nabijheid. "Ik bleef me op mijn eigen race focussen en zorgen dat ik in mijn baan bleef. Op het laatste stuk moest ik voor mijn gevoel nog een tandje erop doen. Gelukkig ben ik niet gevallen, want ik kon niet meer. Echt bizar." 

Foto: Marlou van Rhijn (Getty Images)

Deel dit via: