27 aug 2012 Officieel én frivool welkom in Paralympisch Dorp

Petra van de Sande (foto: Mathilde Dusol)
LONDEN – “You are all champions and we are here for you.” Met deze woorden heeft Eva Loeffler, de burgemeester van het Paralympisch Dorp in Londen, vanavond Paralympic Team Netherlands officieel welkom geheten. Dat gebeurde tijdens de zogenoemde Team Welcome Ceremony, bij deze Paralympische Spelen een combinatie van officiële handelingen en een speels optreden van artiesten van het National Youth Theatre.

Op de Plaza van het Paralympisch Dorp werden de Nederlandse sporters en begeleiders enthousiast onthaald door de artiesten, waarna zij getuige waren van een korte toespraak van Loeffler, het hijsen van de Nederlandse vlag en het spelen van het Wilhelmus. Chef de mission André Cats plaatste namens het team zijn handtekening op de Paralympic Wall die midden op de Plaza staat.

Eva Loeffler is niet alleen burgemeester van het Paralympisch Dorp, maar ook de dochter van Sir Lutwig Guttman, de man die als de grondlegger van de Paralympische beweging wordt beschouwd. Guttman organiseerde in 1948 de eerste International Wheelchair Games in Stoke Mandeville. Deze sportcompetitie voor Britse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog met een dwarslaesie vond plaats op de dag dat in Londen destijds de Olympische Spelen officieel werden geopend.

Paralympic Team Netherlands is inmiddels bijna compleet in het Paralympisch Dorp in Londen. Maandagmiddag arriveerden nog de CP-voetballers, zodat momenteel alleen de rolstoeltennissers nog ontbreken. De zeilers verblijven in het Paralympisch Dorp in Weymouth.


Deel dit via: