4 jul 2012 Paralympic Team Netherlands overgedragen

foto: Mathilde Dusol
AMSTERDAM - In de RAI in Amsterdam vond woensdagmiddag de teamoverdracht van Paralympic Team Netherlands plaats. De teamoverdracht is de symbolische overgang van de sporters van de sportbonden naar het Paralympisch team. Sporters, coaches en begeleiders komen binnen als individuele sporter en gaan als Paralympic Team Netherlands op weg naar London.

André Cats, chef de mission van het team, sprak in de RAI de ongeveer zestienhonderd aanwezigen toe: “Door intensivering van een aantal fulltime topsportprogramma’s in de afgelopen jaren, is dit het best voorbereide Paralympisch team ooit. Het is ook gemiddeld het jongste team ooit; meer dan vijftig procent van de Paralympische sporters is tiener of twintiger.” 

Paralympic Team Netherlands bestaat uit negentig sporters, waarvan ongeveer de helft zijn debuut op de Paralympische Spelen maakt. Cats wenst zijn sporters veel succes. "Het is al een hele prestatie dat je hier bent, daar kun je trots op zijn. Maar we gaan in Londen natuurlijk wel voor de knikkers. Overtref jezelf", gaf hij het team als boodschap mee.

De Paralympische Spelen zijn van 29 augustus tot en met 9 september in London.

Meer informatie over Olympic Team Netherlands en Paralympic Team Netherlands: www.nocnsf.nl.  

Deel dit via: