29 feb 2012 Paralympische toorts gepresenteerd

paralympic-torch 300x200
LONDEN - De Paralympische fakkeltocht zal op symbolische wijze de vier gebiedsdelen van het Verenigd Koninkrijk met elkaar verenigen. Dat bleek vandaag, exact een half jaar voor de opening van de Paralympische Spelen, bij de presentatie van de Paralympische toorts in Londen.

Op vrijdag 24 augustus wordt in Londen het Paralympisch vuur ontstoken. Zaterdag 25 augustus ontbrandt in Belfast, Noord-Ierland, een tweede vlam. Op 26 augustus volgt een derde vuur in het Schotse Edinburgh en op 27 augustus een vierde in Cardiff, Wales. Op 28 augustus zullen de vier vlammen worden verenigd in Stoke Mandeville, de bakermat van de Paralympische sport. Vandaaruit gaat de fakkel in 24 uur naar de openingsceremonie in het Olympisch Stadion in Londen.

De fakkel is ontworpen door de Londense kunstenaars Edward Barber en Jay Osgerby. De aluminium toorts heeft een gespiegeld uiteinde, waardoor hij zich qua kleur aanpast aan z'n omgeving en het vuur reflecteert. De driehoekige vorm is geïnspireerd op de diverse drieën die je in de thematiek rond London 2012 tegenkomt, zoals de derde Olympische Spelen die in de Britse hoofdstad worden gehouden, de drie Olympische waarden excelleren, respect en vriendschap en de drie agito's die samen het symbool vormen van het Internationaal Paralympisch Comité.

Bekijk hier een video over de Paralympische fakkeltocht:
Deel dit via: