6 sep 2012 Rolstoelbasketbalsters verliezen halve finale

Jitske Visser 300x200
LONDEN - De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben de halve finale op de Paralympische Spelen verloren. Duitsland won nipt met 46-49. De basketbalsters spelen morgen om het brons tegen Amerika. Zij verloren hun halve finale met 40-39 van Australië.

Nederland begon slecht tegen de Duitsers. De ballen gingen aan Nederlandse kant het net niet in en al snel keken de dames tegen een 10-0 achterstand aan. In de tweede helft van het eerste kwart kon Nederland de schade wat beperken, waardoor de eindstand na de eerste periode 12-8 in het voordeel van de Duitsers was.

In de tweede periode gingen de Nederlandse basketbalsters als een trein. De ene aanval na de andere aanval leverde punten op en het was er op en er over. In de tweede helft van de wedstrijd ging het gelijk op. De punten verschilden vaak niet meer dan één of twee punten, maar uiteindelijk was het toch Duitsland die in de laatste punten met drie punten uitliep en de wedstrijd naar zich toe trok.

“Het scheelde een paar puntjes”, zei coach Gertjan van der Linden. “We hebben keihard gewerkt, daar lag het niet aan. Maar het schotpercentage was niet wat we zouden willen. Daardoor gingen we twijfelen, waardoor er ballen gemist werden. Maar de knop moet om en morgen gaan we voor brons.”

Nederland speelt morgen om 20.00 uur (Nederlandse tijd) om het brons tegen Amerika.

(Foto: Mathilde Dusol)


Deel dit via: