16 aug 2012 Ronald Hertog vlaggendrager Paralympic Team Netherlands

Hertog vlaggendrager 300x200
ARNHEM – Atleet Ronald Hertog is namens Nederland de vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen London 2012. André Cats, chef de mission van Paralympic Team Netherlands, maakte dat vandaag op Papendal bekend.

“Ronald is een uitstekend boegbeeld van de hedendaagse Paralympische topsport”, aldus Cats over zijn keuze. “Ronald is doelgericht en al jaren aan het werk om optimale prestaties neer te zetten.”

NOC*NSF en de sportbonden hebben de ambitie om bij zoveel mogelijk Paralympische sporten een fulltime trainingsprogramma neer te zetten. Atletiek is daar een voorbeeld van. Cats: “Ronald heeft de juiste sportkeuzes gemaakt en de kansen van de faciliteiten die bij de Atletiekunie geboden worden, met beide handen aangegrepen. ‘Inspire a generation’ is het motto van deze Spelen. Ronald is een echte bron van inspiratie om deze of een andere sport ook op te pakken.”

Ronald Hertog, houder van het Europees record speerwerpen in zijn klasse, noemde het dragen van de vlag ‘een onwijze eer’. Hertog hoopt de eerste speerwerper te worden die verder komt dan zestig meter. “Ik ben bijzonder trots dat ik straks de Nederlandse vlag voor het Nederlands team mag dragen.” Voor de 23-jarige Hertog worden het zijn tweede Spelen. In Beijing 2008 werd hij vierde bij het speerwerpen.

Paralympic Team Netherlands is met 91 sporters vertegenwoordigd, 51 vrouwen en 40 mannen. De gemiddelde leeftijd is lager dan ooit: 29,5 jaar. Tijdens de vorige Paralympische Spelen in Peking 2008 eindigde de Oranje-equipe al negentiende in de medaillespiegel, met 22 plakken: vijf goud, tien zilver en zeven brons. "Het is onze absolute doelstelling om dat beter te gaan doen", aldus Cats.

China was in zowel Athene 2004 als voor eigen publiek het meest succesvolle land. In Londen worden 20 sporten beoefend. Er zijn 503 medaille-onderdelen.

>> Lees meer over Paralympic Team Netherlands en de Spelen op www.paralympisch.nl
Deel dit via: