27 jun 2012 Stinissen officieel kandidaat voor IPC Atletencommissie

Elvira Stinissen 300x200
ARNHEM – Zitvolleybalster Elvira Stinissen is officieel kandidaat voor de Atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het IPC maakte vandaag de lijst van dertien kandidaten bekend.

De verkiezingen worden van 27 augustus tot en met 7 september in Londen gehouden. Atleten op de Paralympische Spelen kunnen op verschillende plaatsen in de Paralympische dorpen hun stem uitbrengen. Na de zomer krijgen dan zes van de dertien kandidaten een plek in de IPC Atletencommissie.

“Als ik verkozen word, wil ik de geweldige prestaties die de Paralympische atleten neerzetten, laten zien”, zegt Stinissen. “Er zitten vaak prachtige verhalen achter die prestaties. Die moeten worden verteld om anderen te inspireren. Zo kun je de Paralympische Spelen de uitstraling geven die ze verdienen.”

“De laatste jaren zie je een enorme ontwikkeling bij de Paralympische sporten”, vervolgt de aanvoerster van het Nederlands team, die ook lid is van de Atletencomissie van NOC*NSF. “Niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere landen zie je een verbetering in de kwaliteit. Ik wil ervoor zorgen dat de voorwaarden voor een perfect topsportklimaat worden gecreëerd.”

André Cats, chef de mission van Paralympic Team Netherlands:“Elvira is het boegbeeld van het zitvolleybalteam. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij deze prachtige uitdaging heel goed kan invullen. Ik hoop van harte dat ze gekozen wordt.”

Cats benadrukt het belang van deze en andere atletencommissies. “Paralympische topsport gaat om topsporters. De Paralympische sport is volop in ontwikkeling. Als deze ontwikkeling mede gestuurd kan worden door de sporters zelf, dan is dat een zeer goede zaak.”

De kandidaten voor de IPC Atletencommissie zijn:

- Elvira Stinissen (Nederland,.zitvolleybal)
- Arnaud Assoumani (Frankrijk, atletiek)
- Sadegh Bigdeli (Iran, zitvolleybal)
- John Cavanagh (Groot-Brittannië, handboogschieten)
- Heinz Frei (Zwitserland, wielrennen)
- Gizem Girismen (Turkije, handboogschieten)
- Jiri Jezek (Tsjechië, wielrennen)
- Lu Xiaolai (China, tafeltennis)
- Jon McCullough (Verenigde Staten, CP-voetbal)
- Teresa Perales (Spanje, zwemmen)
- Timothy Prendergast (Nieuw-Zeeland, atletiek)
- Alexandros Helmut Taxildaris (Griekenland, zwemmen)
- Yu Chui Yee (Hong Kong, rolstoelschermen)

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
Deel dit via: