24 feb 2012 Tafeltennissers en zeilers gekwalificeerd

Gerben Last Beijing
ARNHEM – Na drie teams (het CP-voetbalteam, de rolstoelbasketbalsters en de zitvolleybalsters), zijn vandaag de eerste individuele sporters en nog een team gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen London 2012. NOC*NSF heeft voordrachten vanuit de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en het Watersportverbond gehonoreerd.

Op basis van hun positie op de wereldranglijst eind 2011 zijn vier tafeltennissers gekwalificeerd voor London 2012. De 26-jarige Gerben Last besloot het jaar als nummer vier. Na de Paralympische Spelen van Athene 2004 en van Beijing 2008, mag de Kampenaar nu deelnemen aan de Spelen in London. “Het wordt ongetwijfeld weer een fantastische ervaring en ik hoop natuurlijk een medaille mee naar huis te nemen", aldus Last. Tonnie Heijnen uit Emmen, net als Last uitkomend in klasse 9, mag ook voor de derde keer deelnemen aan de Paralympische Spelen. Heijnen eindigde op de 18e plaats op de wereldranglijst. Last en Heijnen zullen in Londen uitkomen in het enkelspel en in de teamwedstrijd.

In klasse 7 reizen Kelly van Zon en Wendy Schrijver straks af naar Londen. Voor de 24-jarige Dongense Kelly van Zon, die 2011 afsloot als nummer één van de wereld, worden dit na Beijing haar tweede Spelen. De 25-jarige Zwolse Wendy Schrijver eindigde als vijfde op de wereldranglijst en zag daarmee haar Paralympische droom in vervulling gaan. London 2012 worden haar eerste Spelen. Van Zon en Schrijver komen in Londen eveneens uit in het enkelspel en in de teamwedstrijd.

Vanuit het Watersportverbond is vandaag de boot in de Sonar-klasse gekwalificeerd, met daarin Udo Hessels (uit Amstelveen), Marcel van de Veen (uit Doorwerth) en Mischa Rossen (uit Amsterdam). Het zeiltrio behaalde vorige maand een vijfde plaats op de wereldkampioenschappen in Port Charlotte, Florida. Omdat dit drietal al in het bezit was van een nominatie, levert deze prestatie hen een kwalificatie voor London 2012 op.

Sinds hun comeback in het voorjaar van 2010, hebben Hessels, Van de Veen en Rossen alleen nog maar op het podium gestaan. Na de Spelen van Athene, waar ze met hun boot en dezelfde samenstelling een zilveren medaille wonnen, zijn ze nu sterk gefocust op een medaille tijdens de Paralympische Spelen van London 2012.
Deel dit via: