3 sep 2012 Tafeltennisster Kelly van Zon pakt goud

Zon__8730 _actie
LONDEN – Kelly van Zon heeft Nederland in de ExCel Arena de tweede gouden medaille van deze Paralympische Spelen bezorgd. De tafeltennisster was in de finale van klasse 7 in vier snelle sets te sterk voor de Russische Yulia Ovsyannikova.

De Dongense liet in de eerste twee sets weinig heel van de ambities van Ovsyannikova. Met 11-4 en 11-7 was de nummer vier van de wereld duidelijk een maatje te klein voor de fel spelende Van Zon. In de derde set leek de Russische orde op zaken te stellen (6-11), maar set vier was weer voor de nummer één van de wereld (11-6).

“Dit is een droom die uitkomt”, zei Van Zon direct na haar finale. “De druk was ontzettend hoog, maar die heb ik zoveel mogelijk naast me neer proberen te leggen. Ik heb tegen niemand gezegd dat ik hier goud zou gaan winnen. Maar dat het nu wel zo is, is geweldig. Nummer één van de wereld en hier ook nummer één!”

Het is de tweede Paralympische medaille voor Kelly van Zon. In 2008 ging zij met de bronzen medaille naar huis. De kersverse kampioene is de tweede Nederlandse die in het enkelspeltoernooi beslag weet te leggen op de Paralympische titel. In 1992 won Jolanda Paardekam in de klasse 3.

Foto: Kelly van Zon (Mathilde Dusol)


Deel dit via: