28 aug 2012 Tonnie Heijnen: “De bal is rond”

tafeltennis300
LONDEN - Op de vraag of hij opnieuw medaillekandidaat is, antwoordt tafeltennisser Tonnie Heijnen (foto, rechts) met een cliché: de bal is rond. Toch ligt het wat genuanceerder: “Je moet iedere wedstrijd top zijn. En een beetje geluk hebben met de loting.”

Twee jaar geleden lag Tonnie door een longembolie nog drie weken op de intensive care, nu doet hij mee op de Paralympische Spelen. “Iedereen zei: ‘vergeet de kwalificatie voor Londen 2012. Zorg maar eerst dat je beter wordt’. Nu ik me tóch heb gekwalificeerd, is alles mogelijk.”

Dat onderschrijft ook coach Lumen Dekker. “Eigenlijk heeft iedereen in ons team kans op een medaille”, zegt hij. “We hebben alleen maar spelers die hoog op de wereldranglijst staan. Kelly van Zon in nummer 1 van de wereld, zij is zeker een kanshebber. En ook Gerben Last, nummer 4, heeft een grote kans op eremetaal.”

Met de vorm zit het volgens Tonnie wel goed. “Ik speel op dit moment goed. Of ik kans heb op een medaille? Je weet het nooit. Het niveau wordt ieder jaar hoger. Maar vorig jaar versloeg ik de Chinees Lin Ma (nummer 1 van de wereld, red.) en volgens mij ben ik de enige die daarin geslaagd is sinds 2006.”

>> Lees hier een uitgebreid interview met Tonnie Heijnen.
Deel dit via: