5 sep 2012 Twee halve finales voor Ronald Vink

Ronald Vink_300x200
LONDEN - Het Nederlandse rolstoeltennis heeft in het mannen-enkelspel op de Paralympische Spelen twee troeven bij de laatste vier. Maikel Scheffers en Ronald Vink plaatsten zich vandaag op Eton Manor voor de halve eindstrijd. Samen met Robin Ammerlaan plaatste Vink zich ook in het dubbelspel voor de halve finale.

Maikel Scheffers zegevierde met 6-3 6-3 over de Brit Gordon Reid. De Brabander, vier jaar geleden in Beijing nog winnaar van het brons, ontmoet in de halve eindstrijd Stephane Houdet. De Fransman is in Londen als eerste geplaatst en was in de achtste finales nog te sterk voor Tom Egberink.

Ook Ronald Vink plaatste zich voor de laatste vier. De als vierde geplaatste inwoner van De Rijp was in de kwartfinale te sterk voor Joachim Gerard. De Nederlander versloeg de Belg in drie sets: 6-7 6-2 3-6. Vink neemt het in de halve eindstrijd op tegen Shingo Kunieda. De Japanner won in Beijing 2008 de gouden medaille. Vink werd destijds vierde.

Beide halve finales staan vrijdag op het programma. Scheffers staat ingeroosterd om 13.00 uur (Nederlandse tijd), Vink om 15.00 uur.

Aan de zijde van Robin Ammerlaan plaatste Ronald Vink zich ook in het dubbelspel voor de halve finales. Het duo won in drie sets van de Japanners Miki en Sanada. De Nederlanders verloren de eerste set met 1-6, maar trokken de volgende twee met 6-2 en 6-2 naar zich toe.

Tom Egberink en Maikel Scheffers redden het niet. Het tweetal verloor in de kwartfinales van het Zweedse koppel Olsson/Vikstrom: 3-6 2-6. De halve finales in het dubbelspel worden morgen gespeeld.

Foto: Ronald Vink (fotograaf: Mathilde Dusol)
Deel dit via: