5 sep 2012 Vergeer voor de vierde keer in de finale

Vergeer_300x200
LONDEN – De Paralympische finale bij het damesrolstoeltennis is geheel oranje. Aniek van Koot en Esther Vergeer wisten hun halve finale op Eton Manor te winnen. Jiske Griffioen, de andere Nederlandse, doet ook nog mee om de medailles. Zij strijdt morgen om het brons. Hierdoor kan Nederland alle medailles in het enkelspel opeisen.

De eerste halve finale tussen Esther Vergeer en Jiske Griffioen was ook al een oranje aangelegenheid. Op het Centre Court ging Vergeer, al jarenlang ongeslagen in het enkelspel, voortvarend van start. Binnen zestien minuten trok ze de eerste set in 6-0 naar zich toe. Ook in de tweede set leek ze door te stomen, maar bij 2-0 was Griffioen er klaar mee. Ze schakelde een tandje bij, behield haar eigen service en brak Vergeer zelfs.

Even leek er een stunt in de maak toen het 2-3 voor Griffioen werd, maar dat liet Vergeer niet gebeuren. Ze knokte zich terug in de wedstrijd en trok ook de tweede set vrij eenvoudig naar zich toe. “Ik voel me lekker en speel iedere wedstrijd beter”, zei ze. “Ik heb zin in die finale, er komen vrienden en familie hierheen en ik wil er echt van gaan genieten.”

In die finale staat Vergeer wederom tegenover een landgenote. Ditmaal mag Aniek van Koot proberen om Vergeer van haar vierde Paralympische titel in het enkelspel af te houden. Van Koot won de eerste set in de halve finale met moeite van de Duitse Ellerbrock, maar in de tweede set was ze heer en meester. Ze won de wedstrijd met 7-5 en 6-2.

De finale wordt 7 september gespeeld. De strijd om het brons tussen Jiske Griffioen en de Duitse Ellerbrock wordt morgen al gespeeld.

(Foto: Mathilde Dusol)


Deel dit via: