8 sep 2012 Vergeer/Buis winnen dubbel; zilver Van Koot/Griffioen

VergeerBuis_0152
LONDEN – Esther Vergeer en Marjolien Buis hebben het damesdubbelspel bij het rolstoeltennis gewonnen. In de finale versloegen zij het landgenoten Aniek van Koot en Jiske Griffioen in twee sets: 6-1, 6-3.

Voor Vergeer is dit haar tweede gouden medaille op deze Paralympische Spelen en haar zevende sinds Sydney 2000. Eerder deze week won ze ook het damesenkelspel. Aniek van Koot won daar zilver; Jiske Griffioen het brons.

Na afloop roemde Vergeer haar dubbelpartner Marjolein Buis, die haar Paralympisch debuut maakte. “Ze is echt een ontzettend koele kikker. Wat zij hier gepresteerd heeft, is echt geweldig.” Na het zilver van Beijing is nu ook de dubbeltitel terug bij de Woerdense. “Het is fantastisch om beide gouden plakken weer in huis te hebben.”

Voor Van Koot en Griffioen restte niets anders dan berusting. “Het liefst zou ik willen schelden”, zei Van Koot. “We hebben geen moment laten zien waartoe we in staat zijn, dat is ontzettend jammer. Zij speelden wel goed vandaag”, vulde Griffioen aan. “Maar uiteindelijk is zilver ook een medaille. En best wel mooi ook.”

Foto: Buis en Vergeer blij met de overwinning (Jurjen Engelsman)

Deel dit via: