1 sep 2012 Verlies CP-voetballers tegen Iran

Straatman_1171_CPvoetbal tegen Iran
LONDEN - De Nederlandse CP-voetballers hebben de eerste groepswedstrijd van hun Paralympisch toernooi verloren. Tegen Iran werd het 1-4, waarbij Dennis Straatman in de 52e minuut het enige Nederlandse doelpunt scoorde.

Iran, een van de favorieten voor goud, domineerde de wedstrijd. De score werd al in de vierde minuut geopend, toen de Nederlandse doelman George van Altena bestraft werd voor een actie buiten zijn gebied. Farzad Mehri schoot vervolgens voor Iran de vrije trap in.

Van Altena maakte zijn fout goed met een hele serie verbazingwekkende reddingen. Daarmee kon hij echter niet voorkomen dat Nederland bij rust tegen een 3-0 achterstand aankeek.

In de tweede helft bleef Van Altena goed keepen en kreeg Nederland meer kansen. Dennis Straatman miste een penalty, maar scoorde niet veel later de 1-3 met een prachtig afstandschot dat hoog bovenin het doel terecht kwam.

“Iran was beter”, zei de Nederlandse coach Marcel Geestman na afloop van de wedstrijd. “Wij hadden veel geluk en een geweldige doelman. Tegen Iran maakten we weinig kans, maar de 1-0 kwam jammer genoeg wel erg vroeg.”

Nederland speelt maandag tegen Rusland, dat in de andere wedstrijd in groep A met 8-0 van Argentinië won. Woensdag staat dan de wedstrijd tegen de Argentijnen op het programma.

Op de foto Dennis Straatman (Fotografie: Jurjen Engelsman)


Deel dit via: