2 sep 2012 Vier Nederlanders bij laatste zestien

Maikel Scheffers 300x200
LONDEN - De vier Nederlandse rolstoeltennissers hebben zich zondag zonder al te veel problemen geplaatst voor de volgende ronde van de Paralympische Spelen. Robin Ammerlaan, Maikel Scheffers, Ronald Vink en Tom Egberink wonnen allemaal hun wedstrijd. Dit betekent dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen nu vier Nederlanders bij de laatste zestien zitten.

Ronald Vink gaf één game uit handen tegen Daniel Caverzaschi. De Spanjaard kon met 6-0, 6-1 weer inpakken. Robin Ammerlaan was met 0-2 te sterk voor de Hongaar Laszlo Farkas. Ook Tom Egberink won met 2-0 in sets. Tegen de Australiër Ben Weekes werd het 6-2, 6-2. Dinsdag wacht Egberink een zwaardere tegenstander, dan neemt hij het op tegen de nummer 1 van de wereld, de Fransman Houdet.

Maikel Scheffers boekte in zijn tweede wedstrijd een 6-2 6-1 zege op Wasiu Yusuf. De Nederlandse hardhitter kwam goed uit de startblokken en nam een 2-0 voorsprong. Daarna antwoordde de Nigeriaan met de winst van twee games. Het was een korte opleving. De als derde geplaatste Scheffers nam het initiatief weer over en gaf het niet meer uit handen.

“Ik kende mijn tegenstander niet zo goed,"verklaarde Scheffers op de site van de ITF. "Dus dat is altijd een beetje onzeker en je moet dan uitzoeken wat je wel en niet kunt doen. Ik was verrast door zijn goede backhand. Daar moest ik mijn spel een beetje op aanpassen."

Scheffers moet het in de volgende ronde opnemen tegen de Fransman Frederic Cattaneo, die als zestiende is geplaatst. De twee stonden achttien maal eerder tegenover elkaar, waarvan Scheffers zeventien keer won. Zijn enige nederlaag tegen de Fransman was tijdens de US Open in 2010.

Foto: Maikel Scheffers. Fotograaf: ITF/Tommy Hindley
Deel dit via: