Bastiaan Gruppen

Wielrennen

Naam: Bastiaan Gruppen
Geboortedatum: 15 april 1987
Woonplaats: Meppel
Werk: Fulltime sporter
Sport: Wielrennen, tijdrit op de weg

Gekwalificeerd tijdens:
de wereldbekerwedstrijd in Segovia, Spanje door een tweede plaats op de tijdrit op de weg.

Wedstrijddatum:
- 5 september, 11.30 uur, tijdrit
- 6 september, 11.30 uur, wegwedstrijd


In 2005 stapt hij voor het eerst op een wielrenfiets. Bastiaan Gruppen gaat op vakantie in Frankrijk met zijn vader en broer de bergen op fietsen. Na de vakantie koopt hij een racefiets, maar gebruikt hem uiteindelijk weinig. Het is volgens hem te koud om te gaan fietsen. Gruppen is meer een mooi weer fietser.

In april begint hij weer met fietsen, maar daarna gaat het op en af. Hij stopt, begint weer en stopt. In 2009 is Gruppen er echt klaar mee. Hij wil er definitief mee stoppen en zijn racefiets verkopen. Hij heeft geen motivatie meer en ziet niet waarom hij zou hard zou fietsen als er geen doel is. Zijn familie grijpt in en belt Eelke van der Wal, bondscoach van het aangepast wielrennen. Hij gaat een keer meetrainen met de selectie en na het zien van de goede visie van de bondscoach en de gemotiveerde trainingsgroep besluit Bastiaan Gruppen om er weer helemaal voor te gaan.

Doordat de wielrenner uit Meppel een deel van zijn arm mist, komt hij nog al eens ten val. Van een chipsbuisje heeft hij een aanpassing gemaakt op zijn fiets, maar dat is natuurlijk niet de meest ideale aanpassing. Via RTV Drenthe komt Gruppen in contact met een bedrijf dat een superprothese voor hem kan maken, waardoor fietsen niet meer zo gevaarlijk is.

Wil je zien hoe Bastiaan Gruppen nu op de fiets zit? Bekijk de fragmenten van RTV Drenthe hieronder:

Volg Bastiaan Gruppen via:

Twitter: @BastiaanGruppen
Facebook: www.facebook.com/bastiaangruppen
Site: www.bastiaangruppen.nl