Paralympische Talentdag

Talent_3364Foto: Mathilde Dusol
Heb jij een Paralympische ambitie? Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? NOC*NSF organiseert jaarlijks samen met diverse sportbonden een Paralympische Talentdag.

De editie van 2016 vindt plaats op 6 november. Meld je hier aan voor de volgende sporten:

 

Boccia

Rolstoelbasketbal

Tafeltennis

Schieten

Triathlon

Badminton

Zitvolleyball

Handboogschieten

Atletiek

Zwemmen

Wielrennen

Bankdrukken

Roeien

Mis je een sport? Laat dat hier weten! 


Hoe ziet een Talentdag eruit?
Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. Daarnaast zijn er van verschillende andere bonden stands aanwezig waar je informatie kunt krijgen over talentherkenning binnen de sport en kennis kunt maken met de coaches.

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw beperking kunt doen via de Sportwijzer.

Talentherkenningsavonden 
Ben je een sporttalent? Wil jij een gesprek met een talentscout aangaan? Meld je dan aan voor het aanmeldformulier Zoektocht Paralympisch Talent, klik hier, en wie weet nodigen we je uit!

Bekijk hieronder een reportage over de Paralympische Talentdag van oktober 2015:

Deel dit via:

Paralympische Talentherkenningsavond

- Dinsdag 7 juni 18.15 uur, Papendal

Meld je hier aan!

Talentdag

- Zondag 6 november. Locatie: Amsterdam.

Meld je hier aan!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen via paralympischtalent@nocnsf.nl.

Wintersporttalent gezocht!

- Zaterdag 9 april voor gevorderde skiërs, Landgraaf
- Zondag 17 april voor gevorderde snowboarders, Landgraaf

Meld je hier aan!