Overeenkomsten

Toelichting Overeenkomsten Paralympische Spelen PyeongChang 2018 voor TeamNL

Van 9 tot en met 18 maart 2018 vinden in Zuid Korea de Paralympische Spelen (PS) plaats. Voor diegenen die straks op de PS namens Nederland uitkomen gelden een aantal rechten en plichten. Voor het grootste deel komen die voort uit door IPC bepaalde regelgeving, o.a. vastgelegd in het Paralympisch Handboek[1], aangevuld met regels die NOC*NSF stelt. De rechten en plichten zijn vastgelegd in de Overeenkomsten Paralympische Spelen PyeongChang 2018 die NOC*NSF afsluit met de sportbonden, topsporters en begeleiders.

Belangrijk is dat iedereen tijdig op de hoogte is van wat wel en niet mag in aanloop, tijdens en na afloop van de PS. In de Overeenkomsten wordt dit in een aantal hoofdstukken toegelicht. Het gaat om onderwerpen als doping, medische zaken, reis en verblijf, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen en commerciële regels. In drie bijlagen wordt respectievelijk (1) een samenvatting gegeven van de belangrijkste IOC-regels, (2) duidelijk omschreven waaraan de sportieve kleding moet voldoen en (3) wordt aangegeven wanneer voor, tijdens en na afloop van de PS welke kleding moet worden gedragen.

De Overeenkomsten voor de PS zijn tot stand gekomen na diverse overleggen met de betrokken zomer- en wintersportbonden, NOC*NSF Atletencommissie, vakbond NL Sporter, een aantal zaakwaarnemers en inhoudelijk deskundigen. Via het accreditatiesysteem “mijn gegevens” ondertekenen de topsporters en begeleiders de overeenkomst digitaal en kan een digitale versie van de overeenkomsten worden opgeslagen.

Meer informatie:

Voor meer informatie over de overeenkomsten kan de topsporter of begeleider terecht bij zijn contactpersoon bij de bond of bij NOC*NSF (Hanneke van den Pol: hanneke.vandenpol@nocnsf.nl).

 

Downloads (pdf):
Overeenkomst Paralympische Spelen PyeongChang 2018 Topsporter
Overeenkomst Paralympische Spelen PyeongChang 2018 Begeleider
Overeenkomst Paralympische Spelen PyeongChang 2018 Sportbond
Overeenkomst Paralympische Spelen PyeongChang 2018, Bijlage 1 Regels IPC
Overeenkomst Paralympische Spelen PyeongChang 2018, Bijlage 2 Richtlijnen Wedstrijdkleding
Overeenkomst Paralympische Spelen PyeongChang 2018, Bijlage 3 Kledingprotocol
Korte toelichting Overeenkomst Topsporter Paralympische Spelen PyeongChang
NOC*NSF Marketingrichtlijnen OS en PS 2016-2020


[1] Voor de meest recente versie van het Paralympisch Handboek verwijzen we naar www.paralympic.org.

 

Deel dit via:

1 jaar tot de Spelen

Bandabi, mascotte van PyeongChang 2018