TalentdagenBij het Friendship Sports Centre in Amsterdam werd op zondag 6 november voor de achtste keer de Paralympische Talentdag gehouden. Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches het sporttalent van de deelnemers in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe de deelnemer aan de slag kan gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen.

Sporten kan iedereen

Passend aanbod voor onderwijs 280

Het is fantastisch om te doen en brengt vooral ook veel plezier en ontspanning. Het is daarom ook geweldig dat er in ons land zoveel mensen aan sport doen, jong en oud, met of zonder handicap. Sport is een bindend element voor onze maatschappij. Daarom vinden sportbonden en NOC*NSF het zeer belangrijk dat de hele Nederlandse maatschappij wordt geïnspireerd door sport. Lees meer >>

Landkaart gehandicaptensport

Ready steady go 300x200

In deze landkaart zijn alle partijen weergegeven die zich provinciaal of regionaal bezig houden met gehandicaptensport. In veel regio's wordt samengewerkt tussen alle partijen die een rol spelen binnen de gehandicaptensport zoals bijvoorbeeld meerdere gemeentes, zorginstellingen, scholen en het lokale sportaanbod. 
Lees meer >>

Training/les geven

Talentdag tafeltennis 300 Passend sportaanbod voor het onderwijs: Tips en tricks voor gymleraren, trainers en buurtsportcoaches. Lees meer >>

Partners

Combilogo_def BP, EY, Volkswagen Bedrijfswagens en Randstad zijn de partners van de gehandicapten- en Paralympische sport. 
Lees meer >>