Sport is mooi, sport is belangrijk, sport levert veel op

Brochure Sporten kan iedereen 200x300
Het is fantastisch om te doen en brengt vooral ook veel plezier en ontspanning. Het is daarom ook geweldig dat er in ons land zoveel mensen aan sport doen, jong en oud, met of zonder handicap.

Sport is een bindend element voor onze maatschappij. Daarom vinden sportbonden en NOC*NSF het zeer belangrijk dat de hele Nederlandse maatschappij wordt geïnspireerd door sport. De sportbonden en NOC*NSF werken aan het versterken van de georganiseerde sport, ook voor mensen met een handicap. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten sporten binnen de georganiseerde sport en zo dicht mogelijk bij huis. Dit volgens het motto: Samen wat samen kan, apart wat apart moet.

Inmiddels is het merendeel van de gehandicaptensporten onder de hoede gebracht van de reguliere sportbonden. Het doel hiervan is om alle mogelijkheden die een sportbond te bieden heeft ook voor sporters met een handicap beschikbaar te stellen. Van het laagste niveau tot en met Paralympische topsport.

Ben jij benieuwd welke sportmogelijkheden er allemaal zijn en waar je meer informatie kunt vinden? Bekijk het in de uitgebreide folder.

>> Download hier de brochure Sporten kan iedereen. Sportaanbod voor mensen met een handicap

>> Lees de brochure Sporten kan iedereen. Sportaanbod voor mensen met een handicap hier online
Deel dit via:

Contactgegevens bonden

Talentdag tafeltennis 300

Bekijk hier de contactgegevens van de bonden.